Nieuws envlag Nieuws +31 (0) 50 3168240  

HABELOAD

Nieuwsberichten Habeload

 

Habeload en Succor ontwikkelen innovatief modulair vacuüm tilsysteem: Vacusystem
19 juli 2023

Een nieuwe innovatie op het gebied van vacuümtechniek

Habeload en Succor hebben gezamenlijk een innovatief vacuümsysteem voor het tillen van zwaar plaatmateriaal ontwikkeld: Vacusystem. Het doel van deze techniek is om bestaande vacuümgrijpers efficiënter en breder inzetbaar te maken. In plaats van een centraal gevoed vacuümsysteem wordt gebruik gemaakt van decentraal geplaatste elektrische vacuümgeneratoren, genaamd Vacupods. Deze techniek, die geïnspireerd is door de manier waarop de zuignappen op de arm van een octopus samenwerken, maakt vacuümgrijpers:

  • Veiliger, door de ingebouwde redundantie van het Vacupod systeem.
  • Energiezuiniger, door vacuüm ter plaatse elektrisch op te wekken.
  • Gebruiksvriendelijker, door de rijke sensorinformatie die de Vacupods genereren doormiddel van een intuïtieve interface te communiceren.
  • Eenvoudig configureerbaar, door de modulariteit van het systeem waarbij Vacupods aan elkaar kunnen worden gekoppeld om de tilcapaciteit de veranderen.

Mocht u interesse hebben in het Vacusystem of vragen hebben dan kunt u contact opnemen met Habeload door een e-mail te sturen naar: sales@habeload.nl.

De ontwikkeling van het Vacusystem is mede mogelijk gemaakt door ondersteuning uit het Europese Fonds voor regionale ontwikkeling (EFRO) mede gefinancieerd in het kader van de respons van de Unie op de COVID-19 pandemie en Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN). logo diaplogo react

 

 

Onderdeel van:
Onderdeel van de VRI groep

Een groep van hoogwaardige bedrijven in aandrijf-, hijs- en heftechniek.