aktueel envlag aktueel +31 (0) 50 3168240  

HABELOAD

Neem contact met ons op!

Nieuws

Wadcon Speciaalmachinebouw en Habeload industriële tiloplossingen zien door samenwerking toekomst positief tegemoet.

Wadcon Speciaalmachinebouw uit Groningen en Habeload industriële tiloplossingen uit Assen gaan samen verder.

Vanwege de voortdurende automatisering en robotisering van de industrie hebben beide bedrijven door de samenwerking een sterke uitgangspositie voor de toekomst.

Habeload is inmiddels verhuisd naar de locatie van Wadcon aan de Duinkerkenstraat 44 te Groningen.

In totaal werken daar ruim 20 medewerkers voor de nieuwe combinatie.

Wadcon is specialist in het ontwerpen en realiseren van speciaal machines op het gebied van productieautomatisering, assemblage machines en testapplicaties.

Habeload produceert tiloplossingen voor industrie & warehousing. Het zijn doordachte ergonomische industrieproducten voor duurzaam en verantwoord werken en produceren.

Naast de standaard handgeleide tiloplossingen ontwikkelt Habeload samen met Wadcon nu ook volautomatische tiloplossingen, waardoor ze beschikken over een eigen productlijn van pick-and-place- en pelletiseerrobots.
Door deze uitbreiding van portfolio kunnen zowel Wadcon als Habeload nog meer vragen uit de markt beantwoorden en meedenken over oplossingen ten aanzien van ‘in-line’ productie.


Habeload Videopresentaties

 


 

Manuele handling zware producten gaat verdwijnen

Manuele handling zware producten gaat verdwijnen

Casus: PACCAR Parts

Casus bespreking

Voor PACCAR Parts, de parts divisie van DAF Trucks, hebben we in nauwe samenwerking met Crown Intern Transport te Almere, een modulair tilsysteem ontwikkeld. De Crown order-picker van het type GPC 3000 is hiermee uitgerust.
Projectaanpak

Er is een projectteam samengesteld welke bestond uit direct betrokkenen van PACCAR Parts, Crown

en Habeload BV. Vanuit de probleemstelling “hoe snel, ergonomisch en meer flexibel orders van middelzware producten picken” is een lijst van functionele specificaties samengesteld.

Daarmee zijn we aan de slag gegaan. Met het voortschrijdend inzicht, ontstaan gedurende het ontwerpproces en de gezamenlijke evaluatie van de eerste testunit, zijn we uiteindelijk gekomen tot een ontwerp dat volledig beantwoord aan de functionele wensen van PACCAR Parts en de wensen van (de R&D van) Crown Intern Transport. Daarbij staat het veilig gebruik van de machine als geheel voorop en daarvoor is een integratie van het tilsysteem met de besturing van de orderpicker tot stand gebracht.
Het resultaat

Het resultaat van deze samenwerking tussen drie gelijkgestemde bedrijven is een tilsysteem, volledig geïntegreerd in een orderpicker, met een grote toegevoegde waarde bij het verzamelen van orders van middelzware producten.

aktueelaktueel
  
aktueel 
  

De HML is nieuwste ontwikkeling van Habeload BV

aktueel

 

 

Onderdeel van:
Onderdeel van de VRI groep

Een groep van hoogwaardige bedrijven in aandrijf-, hijs- en heftechniek.